Smarriga kikärtbiffar med klyftpotatis och tzatsiki
Svängde ihop detta enkla och gottiga recept häromdagen. Ungen ställde sig lite frågande men smakade iallafall, han behöver några gånger på sig innan han gillar något. Klyftpotatis är annars en stor hit här hemma!
Så här gör man:
Kikärtbiffar med klyftpotatis och tzatsiki, 4 port
1 burk kikärtor
1 bit purjo, cirka 60 g
1 liten bit finhackad röd chili eller en tsk sambal olek
1 msk maizena eller lite mjöl
2 msk hacka persilja
1/2 dl mjölk
salt och peppar
smör att steka i
ugnsvänlig poatis i lagom mängd
yoghurt
gurka
vitlök
en gnutta citron
Tvätta potatisen och klyfta, gärna med skalet kvar om det går. Jag brukar smälta lite smör och blanda med olja (50/50 ungefär) och hälla över potatisen och blanda om med fingrarna för bästa resultat. Sen in i ugnen på 200-225 i cirka en havltimme eller tills du tycker de verkar klara. Skölj kikärtorna. Finstrimla purjon. Mixa kikärtor med stavmixer eller i matberedare och blanda med purjo, maizena, persilja, chili och mjölk till en "färs". Forma till små biffar och stek i smör några minuter på varje sida, tills de får fin färg. Gör tzatsikin på yoghurt, riven gurka, vitlök i den mängd du pallar och en gnutta citron och servera gärna en sallad till.
/Annika
Hej! Jag måste tacka för receptet, testade att laga detta ikväll och det blev riktigt gott! Ps. Jag har länkat till receptet i min blogg, hoppas det var ok. /Sofia