saffransmuffins på ett kick
Så här i adventstider är det väldigt trevligt med hembakt MEN eftesom jag är lite lat och heller inte vill lägga ner för mycket tid på till exempel lussebullar (som jag för övrigt mest tycker är torra och russinstinna och så tycker jag man ska lägga tid på att umgås i stugorna nu och inte falla i duktiga-hembakt-fällan) så bakar jag ändå dessa goda och superenkla muffins. De blir förvånansvärt saftiga och tar en pisskvart att göra! Saffransmuffins, 20 st 2 ekologiska ägg |
|
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt medan du smälter smöret. Rör ned smöret tillsammans med mjölken.
Kavla gärna saffranspåsen så blir saffranet finfördelat. Blanda mjöl, bakpulver och saffran.
Rör ihop alltihopa till en slät smet.
Fördela i fina pappersformar (fyll formarna ca 3/4) på en bakplåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, 250 grader. Låt svalna och pudra florsocker över (gärna med en tesil för bra puderresultat!).
/Annika
Muummmmmmms... Det kan bara inte bli fel med saffran :-)
M @ Lit de Parade
Men åh, verkligen jättegoda! Tack för att du delar med dig!