vi bjuder på en vegetarisk festrätt

Äntligen har vi två fått spendera en helg tillsammans hemma hos Lovisa. Efter en sagovandring bland vitsipporna i Hårsbäcksdalen och ett gäng fyndfyllda loppisar kockade vi loss i köket. Här är en av våra festfavoriter. Som nog klarar av att också tjusa en och annan köttätare.
Parmesanpanerad chévre med fransk potatissallad, 4 personer
1 rulle chévreost, ca 600-800 g
1 dl finriven parmesan
1 dl ströbröd
1-2 ägg
500 g potatis (gärna färsk)
sockerärtor
en halv röd lök
vinegrette (olivolja,balsamvinäger,salt,peppar och kryddor efter egen smak)
300 g hackad spenat (fryst,tinad)
1 burk kronärtskockshjärta
1 dl gräddfil
0,5 dl majonäs
0,5 dl philadelfiaost
1 dl finriven parmesan
salt och peppar
Koka potatis och låt den ånga av. Ångkoka sockerärtorna några minuter och blanda sedan potatis, sockerärtor, hackad röd lök. "Hä" över vinegretten och låt stå en stund.
Mixa ingredienserna till såsen i en skål.
Skär chévren i centimetertjocka skivor. Blanda finriven parmesan och ströbröd. Doppa skivorna i uppvispat ägg och vänd i ströbrödsblandningen. Stek några minuter på varje sida tills chévren är gyllenbrun.
Det blir fantastiskt gott och lyxigt. Vi drack rosévin till och önskade att helgen aldrig skulle ta slut.
Imorgon drar vi till en auktion här i närheten och räknar med att fynda massa fint till den kommande shoppen. Förhoppningsvis kan vi dra igång snart.
/Annika och Lovisa
Kommentarer
Trackback