Enkla lyxpastan...
...gör man som följer:
Enkla lyxpastan, 4 portioner
1 liten hackad gul lök
1-2 vitlöksklyftor
ca 15 små skogschampinjoner
3 dl fryst broccoli
1 påse quornbitar
1 dl matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche
0,5 dl vitt vin
1 msk buljong eller en tärning
1 dl riven parmesan
salt och peppar
valfri pastasort
Gör så här: Koka broccolin för sig och låt svalna. Hacka lök och vitlök och skär champinjonerna i halvor. Börja koka pasta. Stek löken, champinjoner och quornbitar tills de fått fin färg. Häll över grädde, créme fraiche och vin och spä eventuellt på med mer beroende på hur såsigt man vill ha det. Häll i parmesanen och buljong samt salt och peppar och lägg i broccolin. Låta puttra några minuter. Servera gärna med pastan och gärna skivade tomater blandat med hackad rödlök och vinegrette.
Superenkelt och lite lyxigt. Och att vi bara använder ekologiska varor har ni väl förstått vi det här laget.
/Annika