Att måla rosa

Ok, vi har målat rosa i den "nygamla" köksdelen, även kallad serveringsgången. Hade ju drömt om att få glida fram i ett rosaskimrande kök. Nåja, det blev JÄVLIGT rosa. På bilderna ser det rätt så fint ut ser jag nu, men i verkligheten får man en rosa chock med stort R när man kliver in i det lilla rummet. Det är ROSA! Lite väl.

Hur kommer det då sig att vi valde en så jäklarns rosa färg. Jag skyller på snubben i färgdisken. Så här var det. Vi stod och valde mellan denna rosa färg och en mildare variant. Och han säger att den vi nu valt är "väldigt rosa, ska ni verkligen ha den?" och den kan han inte rekommendera oss. I våra hjärnor föds då misstanken om att den här människan står här och säger att vi är TRÅKIGA, att vi är såna som inte vågar måla galet rosa hemma och att vi därmed inte vågar en hel massa andra saker som till exempel bungy-jump-hopp, spontana jorden-runt-resor och vilda swingpartyn och allt annat crazy jag nu kan komma på. Vad tusan är det han står och påstår! VI ÄR INTE TRÅKIGA, klart vi tar den galet rosa färgen! Köper 5 liter för att vara extra crazy desssutom. Han ska veta hut!

Och nu står vi här i vårat rosa rum och det sticker i ögonen. Det blev så himlans rosa. Och det är bara att erkänna, vi är liiiiite tråkiga kanske. En eller två nyanser (eller säkert vitt kanske?) får det nog bli ändå. Och ingen jorden-runt-resa heller för den delen. En lagom 2-veckors tripp till typ Vietnam om något år då ungen är större blir lagom crazy och en 3-liters ljuuuuusrosa färgburk får duga för nu.

/Annika


Kommentarer
Postat av: Sol

Det är inte alls för rosa! Det blev superfint! Och det bästa med att måla om, är att det inte är så jättesvårt att byta färg om man tröttnar efter ett tag. Hellre för starka färger som man tillslut vill byta, än blaskiga svaga färger som inte gör något som helst avtryck/intryck.



Hälsningar till ett rosa från ett turkost kök :)

2010-05-05 @ 10:06:21
URL: http://bhujapindasana.wordpress.com
Postat av: Maja

Samma sak hände oss när vi skulle måla en fin diskret gråblå eller typ duvblå färg i köket. Den blev helt jävla babyblå, vi hade aldrig valt den om vi fattat bättre. skitsvårt att se hur färgen kommer bli på väggen. men, den färgen är liksom gammköket ett minne blott, hehe. kraaaam

2010-05-05 @ 10:50:14
Postat av: AnnaA

Vi har en riktigt fin ljusrosa färg i sovrummet. Jag som aldrig gillar rosa annars tycker den är härlig!

S 0907-Y70R heter den.

2010-05-05 @ 17:45:07
URL: http://effy.wordpress.com
Postat av: lovisa

men nej..

behåll den!! ge den en chans.vackra lilla Rosa...

det kommer ju inte kännas lika rosa om en liten stund...

när ögat vänjer sig..

= )

ser ju såååå läckert ut!!

/Lovisa

2010-05-05 @ 18:22:40
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Haha, gjorde lite av samma misstag i mitt tonårsrum, fast med orange. Det var väl inte så himla fint, men skam för att ge pappa rätt och erkänna:) Skönt att det bara är att köra ett varv till om man inte är nöjd. Det är ju faktiskt det som är tjusningen med ett eget hus, man får leka:)!

2010-05-09 @ 15:35:20
URL: http://hannanonien.blogg.se/
Postat av: Linda

Det ser ju fantastiskt ut, klart ni inte ska göra om det. Hur kan det bli FÖR rosa förrästen? Rosa är fint och galet rosa är supercoolt!!!!!

2010-05-10 @ 10:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0