Quornlåda med ajvar och osttäcke
Här kommer ett gott och lätt middagstips. Som både ungar och stora verkar tycka om.
För tre -fyra personer (portionsstorleken är beroende på matlust för dagen förstås)
6 quornfiléer
2-3 Vitlöksklyftor
en bit hackad purjolök
2 burkar creme fraishe, 5dl
några matskedar Ajvar relish
Råris
Nån dl gröna ärtor
Lite riven ost, mycket om du vill ha det riktigt gott, lite mindre om det ska vara lite nyttigare...= )
salt & peppar
Stek purjolök och vitlök i lite rapsolja. Hä i två burkar creme fraiche. Blanda ner några matskedar ajvar relish och rör om. Krydda med salt och peppar och andra starkare kryddor om du vill ha starkare smak (doooooh, hmmm, tråkigt onödig upplysning..)
Dela quornfiléerna på mitten så de blir långsmala och lägg dem i botten på en form. (Vid det här laget har du också fixat så riset är i kokningsstadiet) Häll över ajvarblandningen och toppa med riven ost.
In i ugnen i typ 200grader och ta ut när osten smält. Duka upp med gröna ärtor och råris. Namnam.
Nyttigt, barnvänligt och lätt!!
Och den lilla detalje, gott!
/Lovisa