Mitt helgtips: baka kladdekakemuffins!
Det här är mitt absoluta favoritrecept på chokladmuffins. De blir härligt kladdiga och en klick vispgrädde till är inte dumt. Väldans enkla att göra är de också, så de passar rätt så bra att baka tillsammans med sötsugna barn. Men bara på lördagar såklart! Och så är det så mycket trevligare (och miljövänligare) att baka hemma och bjuda vänner på än att gå på dyra kaféer som tar way too much betalt. Så mitt helgtips är: baka muffins och bjud hem en vän eller två små! Eller gör dubbel sats så räcker de till fler.
Kladdkakemuffins, ca 12 st
100 g smör2 ekoägg
2,5 dl ekologiskt socker
1,5 tsk vanillinsocker eller 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 nypa salt
4 msk ekokakao
2 dl ekologiskt vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Ställ veckade muffinsformar i en muffinsform eller på en plåt. Smält smöret och låt svalna en stund. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Blanda i smöret sist. Fördela smeten, ca 3/4 i varje form, i formarna. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 10 minuter. Ha lite koll de sista minuterna så de inte blir brända.
Ha en skön helg! Det ska iallafall jag ha.
/Annika
Oohh, tar du med dem i bilen ;)
absolut!
Mmmmm, gott! Vart har du köpt vaniljpulvret?
Hoppas vi ses snart, jag saknar er.
Vaniljpulvret fick jag av Lovisa men tror hon har köpt det på vanlig affär. Vi saknar dig med! Får se till att ses snart! kram
vaniljen är från, tror jag, konsum.. = )
Lovisa
Tack, jag ska genast ut och leta.