Grön skön broccolisoppa
Broccoli är faktiskt gott även om det kan klinga trist och skollunch-söndermosat i värsta fall. Idag gjorde jag denna goda soppa till lunch och det blev ovanligt smarrigt. I grundreceptet står det att man ska smula fetaost över, men eftersom jag glömt att köpa det så rev jag strimlor av parmesan över istället och det blev tokgott.
Broccolisoppa med vitlök och cannellinibönor, 4 personer
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk cannellinibönor (ekologiska) sköljda
4 msk olivolja, ekologisk
8-9 dl vatten
1 grönsakbuljongstärning, ekologisk
1 ekologisk broccoli, skuren i bitar
salt och peppar
1 pkt fetaost eller hyvlad parmesan
Gör så här: Fräs lök, vitlök och bönor i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningen. Koka upp. Lägg i broccolin och koka ca 5 minuter på medelvärme tills broccolin är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med peppar och salt. Servera med smulad fetaost eller parmesan och ett gott bröd.
/Annika
Broccolisoppa med vitlök och cannellinibönor, 4 personer
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk cannellinibönor (ekologiska) sköljda
4 msk olivolja, ekologisk
8-9 dl vatten
1 grönsakbuljongstärning, ekologisk
1 ekologisk broccoli, skuren i bitar
salt och peppar
1 pkt fetaost eller hyvlad parmesan
Gör så här: Fräs lök, vitlök och bönor i oljan i en kastrull utan att det tar färg. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningen. Koka upp. Lägg i broccolin och koka ca 5 minuter på medelvärme tills broccolin är mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med peppar och salt. Servera med smulad fetaost eller parmesan och ett gott bröd.
/Annika
Kommentarer
Postat av: Bögen från Dalarna
Åh, det såg gott ut! Älskar kokt broccoli, eller ja - broccoli i övrigt!
Och ja, ibland får man överraska lite.. Hehe. Han blev då glad i alla fall. :D
Trackback