det är knegarn som öppnar plånboken i slutändan

Musikhjälpen, fantastiskt bra initiativ. En vecka att glädjas och beröras av människors givmildhet och solidaritet. I år för kampen mot handeln med barn. Men varför är det bara den vanliga människan som visar sin fina omtanke.

Vi hör en sjuåring skänka hela sin månadspeng, 200 riksdaler. En hel månads inkomst, det vill säga. Medan en politiker suger åt sig äran och prisas för att ha skänkt en dagslön. Minns grabben som skänkte sin knegarlön på 18000, medan storföretag får goodwill efter att ha skänkt ett par tusenlappar. I proportion är det ynka pengar, de välbärgade skänker. Medan svenssons delar med sig av sitt redan lilla.

Robyn ställer upp och spelar (får för det publicitet förvisso, och säljer bergis några extra skivor) och så skänker hon en gammal jeansjacka. Designad, bergis skitdyr, men den har säkert heller aldrig varit en utgift för Robyn.  Uppoffrande? Eller är det faktiskt så att den som vinner jackan på tradera som, är den givmilda. Den som cashar ut pengarna. Inget ont mot Robyn (hon är ju grym!!), men när man vänder och vrider på det hela, så verkar det ändå ganska snett....


Vissa goda chefer berättar stolt att de istället för att ge de anställda en julpresent, skänker pengarna till Musikhjälpen. Givmilt? Nej, bara ett annat sätt att göra av med pengarna. Det är inget som märks på företagets konto, eller vinstmarginal . Det gynnar inte arbetaren (snarare drabbar), men ackväl företagets goda rykte och reklam. Är det inte lite snett alltihopa?


Nej, fram med plånboken alla pampar och höginkomsttagare.
Och bravo Petter, för ditt VD-insamlingsinitiativ!
/Lovisa

Kommentarer
Postat av: Josephine

Bra skrivit! tänkte på samma sak angående att chefen på ett företag skänkte pengarna som skulle gå till personalens julklappar. Tror faktiskt de hellre hade fått julklappar och sen skänkt själva + att han borde skänkt "egna" pengar.. Men men det går väl inte att bli irriterad på en givare? :) God jul!

2010-12-19 @ 15:12:22
URL: http://missbruhn.blogg.se/
Postat av: lovisa

ne...men det känns så knepigt att högsta hönsen får credd liksom.. när de ändå bara tjänar på det.



/Lovisa

2010-12-19 @ 17:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0