runt kvarteret där vi bor...


..går det en farbror med rullator. Han går där minst en tur om dagen. Vid våran trädgårdshörna stannar han till och morsar. Vinkar lite nonchalant för att sedan fråga något lite käckt och trevligt. "Är ni ute och motionerar?", "Gör solen dig gott?", eller något liknande. Stora ungen konstaterar när farbrorn lunkat vidare, att nu känner vi en till farbror. Det är fint. Ungen samlar på känningar.

Och det riktigt fina med farbrorn är att han slänger sig med uttryck och svordomar som så väl påminner om min fina morfar. "Inte fan kan man sitta inne hela dagen" ler han och pekar på sin höft som är stel och behöver värmas upp. Han går varje dag och han vet vilken väg han går, men "inte fan vet han hur långt det är inte, han bara går". "Blir han trött, säger han, kan han ju sätta sig på rullatorn". Han klappar vänligt på sittplattan.

Min morfar fick en gång låna en rullator från sjukhuset när han gjort illa benet. Men han vägrade använda den. Istället tryckte han in den i ett hörn i rummet hans. Bredvid den raspande motionscykeln och den knastrande polisradion. Liksom att panta burkar tyckte han nog att det var lite pinsamt. Han var ingen gubbe med rullator, han cyklade ju.

Men den här farbrorn tycks stolt över sin rullator. Och det är fint att ha honom gåendes här. När vi utbytt ett par meningar tar han plötsligt fart och går iväg. Slutpratat. En nonchalant men vänlig hejdå-vink med ena handen i öronhöjd, med ryggen vänd emot oss. Mors och Goodbye. Jag vill fråga vad han heter... det får bli nästa sväng.

/Lovisa

Kommentarer
Postat av: Annika

fint du skriver min fina vän. man ser precis framför sig hur gubben kommer gåendes och stannar till för att prata. och tänk om jag hade fått lära känna din morfar också, vad fint det hade varit. kram

2010-04-16 @ 09:48:47
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/
Postat av: lovisa

ja annika. du hade tyckt om morfar min. och han hade tyckt om dig. han hade stekt pannkakor till oss och bett dig ringa när du kommit hem för att se att du klarat dig bra på hemvägen. = )

han kanske hade låtit oss smida lite och kanske hade han passat våra ungar.

det hade varit fint.



kram!!

2010-04-16 @ 14:29:58
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/
Postat av: Lina W

Åh, jag älskar gamla gubbar och tanter med rullator. Som går jättelångsamt och tar in allt som händer runtomkring dem. Och som, om man tar sig tid att stanna upp och prata med dem, kan berätta spännande historier om gamla kärlekar, Edvard Persson och affärer som slogs ihop för länge sedan.

2010-04-16 @ 21:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0