sommarlunch

En alldeles underbar sommarlunch. Det är att koka något ägg och så fixa lite couscous. Rödlök, basilika och citronklyftor. Sen på med lite olivolja och honung och underbar underbar stekt halloumi. Till det ett glas kallt bubblande vatten. Yummie!


/Lovisa

påfyllt i shoppen

Mer fint i shoppen...

Kika in här och maila oss vid intresse. (tänk på att porto ingår i alla priser)/Lovisa & Annika


Här är vi nu

Fyra veckors semestrande har averkats. Fyra veckor har fyllts.
Jag har snickrat, hufvudstadsparkhängt, målat, slipat, slipat, SLIPAT, gipsat, tapetserat, grillat, diskat, diskat, DISKAT, skrattat och gråtit. Sjungit och lyssnat på låtar på repeat. Jag har gråtit för idioti och rasism, för högerextremism och terrordådet på Utöya.
Familjen har varit förgylld med två extra sommarbarn och vi har tampats med logistik då vi plötsligt inte fått plats i en bil. Vi har badat och vattenkrigat. Lett mot solen och tyckt regn och åska utanför är ganska mysigt. Vi har ätit smultron och hallon, blåbär och nedrans massa halloumi.

Efter semestern börjar jag mitt nya arbete. Nya utmaningar, nya kollegor. Visioner och drömmar. Tre dagar i veckan i sthlm, de andra två ska jag fylla med kreativitet. Kanske leder det någon stans, kanske inte.

Det finaste i kråksången är att jag har TRE VECKORS ledighet kvar. Och nu ska jag banne mig se det halvfulla glaset. Tre hela veckor. 21 dagar. Fasen, det är inte dåligt egentligen. Det är finfint. Och innan de 21 dagarna är slut ska lilla ungen ha fyllt 2, tatueringen färgfylld, golv slipat, golv målat, vägg tapetserad och så ska jag väl hinna med lite halloumi och rosévin i kvällssol också. Och innan de 21 dagarna är slut ska jag banne mig dyka ner under ytan i mälaren. Inte bara med barret torrt uppanpå. Jag ska skriva två reportage och se om de blir mottagna. Jag ska tro och hoppas. Här ska levas! Här ska levas nu. Och ikväll drar lillfamiljen ut på en roadtrip någonstans...

/Lovisa

skoltaveltavla på gång


En gammal tavla med en fin ram. Lite skoltavelfärg och vips har vi ännu en skoltaveltavla.


/Lovisa

och så ännu mer loppisfynd

Jag fyndade ju också. Ja herregud vilken loppispsykos vi befann oss i, jag och min Lovisa. Här är en pytteliten del av min skörd:

Fina krukor, 5 kr stycket, loppislada. En söt brickhållare med blåa äpplen, 5 kr på Erikshjälpen i Säffle. Sockerströare, 10 kr Erikshjälpen. Blåmönstrad skål, 50 kr, gårdsloppis i Arvika.

Blommig bricka, typ 20 kr Erikshjälpen. Rosa burk, 10 kr, gårdsloppis.

Äntligen! En bunt tallrikar, 10 kr styck på en gårdsloppis, så att jag kan byta ut alla trasiga här hemma.

3 alldeles gudomliga äppelskålar, 50 kr för alla på en backluckeloppis. En underbar tillbringare, 20 kr, garageloppis. Och en söt kopp till ungens kök, 10 kr.

/Annika

till besticken

Fann gamla biblioteksregisterlådor i en loppislada. 100 kronor stycket.


Vi blandade färg med blåklockor, blåbär och smultron./Lovisa

i valet och kvalet i köket

lite i funderingsstadiet.. Köket vårat. Velar mellan helkaklad vägg eller att använda den galna gula tapeten. Gultapeten är egentligen mer "jag" och den har jag i mina ägor här och nu. Men kakel kan ju vara väldans praktiskt och snyggt.. Så vad säger ni? Kakel eller tapet från rosa/vit-rutorna och upp till taket.

Kakel eller tapet?
/Lovisa

orgasmgod rabarberkaka med vit choklad!

Min sambos fina syster bakade denna helt ljuvliga rabarberkaka till oss häromdagen. Jag trodde jag skulle smälla av, så god var den. Dagen efter hade vi en bit kvar som serverades med en klick grädde och färska jordgubbar. Oh my god säger jag bara. Vad vore livet utan alla dessa kakor. Receptet får du om du klickar på bilden!

/Annika

sedär...

vår kåk och reportaget från Family Living finns visst i kortare upplaga på nätet också.
Kul. Här kan ni få titta om ni är nyfikna. Förrutom lite felciteringar och så, så är vi nöjda.

/Lovisa


livet om sommaren

det där ljuva. Det fina, varma, fria. Jag njuter av mitt kaffe om morgonen. Jag kryssar mellan olika projekt och har ständigt färg på armar och ben. Icke att förglömma i mitt trassliga barr.

Jag njuter och jag våndas. Ni har hört mitt tjat förrut. Våndas över att det ska ta slut. För jag lever för sommaren, det gör jag. Andra delen av året står jag bara ut. Kan glädjas av ett pulkaåk nån kväll, och att få elda i kaminen men annars så svär jag mest över kylan och snön. Som för att bilen inte startar och mörkret morgon till kväll. Den är vacker att se på om dagen, innifrån genom ett fönster. Den glädjer barnen, det gör den. Men det är också allt för mig.

Nu är jag här och nu. I sommarsverige. I Lyckebo. I växlande molnighet. I sol. I regn.

I huvudet bränns verkligheten som kommit i kapp. Dörrar som öppnats, som kanske borde fått vara stängda. Nya tankar som intar huvudet. Trött, glad, melankolisk och rädd.

/Lovisa

och så var det fångsten

från roadtrippen. Lite av skatterna...
Finfina tallrikar från förr. Vackert porslin för ett par tior.En alldeles bedårande tekanna i ljuvaste ljusblått från torgloppis i Arvika. 80pix. Farbrorns initialer är A.B och han var stor på trettiotalet, men minns inte mer än så. Tycker bara att skönheten är fantastisk.

Och så lite rött och prickigt för några tjugor.... (den prickiga koppen som för övrigt är omärkt fann vi på en dyrloppis som servis för tusenlappar, men kopp och fat fick jag för en femtiolapp på en annan loppis.

 
Underbara krokar från en finfin farbror i Sunne, som också såg till att pumpa vårat typ tomma högerframdäck. Tio kronor stycket.


Min första inhandlade köksvåg. Har en ärvd i ägorna men den här fick mig på fall. Fick liksom bara lov att krypa till korset och betala en femtiolapp på Myrorna i Karlstad.

Och tydligen var årets roadtrip i romantikens tecken. En hel massa blommigt porslin och finfina tallriksupphängare. Snart på en vägg nära mig... Betalte mellan en tia och en tjuga stycket.

Och så lite gult. Ännu en tapet för en femma. Och finfin äggdelare och konservöppnare. Och durkslaget kommer glädja sommartid.


Det här var lite av fångsten.. lite av lyckan som vi inhandlade oss...

/Lovisa

en tripp till värmland

En nyvaxad Amazon från 1970, städat bagageutrymme, pluntor med småpengar och kaffe på termos. Vi tankar kajutan full och toppar med blyersättning. Sen trampar vi på gasen och styr mot Värmland. Ganska snart finner vi en loppis där vi inhandlar årets backspegelprydnad. En gammal nakenfis med plutrumpa. Kläder hoppas vi finna längs vägen. Eller nåväl, längs väger i de loppisbodar och lador som vi med roadtrippen söker. Från Enköping via Västerås, Arboga, Örebro, Karlskoga, Karlstad, Säffle, Arvika, Filipstad....

En och annan felkörning, farligt många vänstersvängar efter akutbromsningar. Vi vil inte missa en skylt. Loppis hit och loppis dit och bilen är oftast snäll och lyder våra svängar. Ibland oroar den oss, bilen, med att inte starta lite här och var. Men så kickar den igång och låter med ens sådär pigg och alert som bara en Amazon kan göra. Vi klappar tacksamt på instrumentbrädan och sväljer en stunds oro.

Kaffe på en gårdsloppis, loppispsykos på Erikshjälpen i Säffle, en alldeles bedårande liten TV och så nakenfisen som vajar i kupén. Håkan Hellström och vi. Sol ute, sol i sinnet. Vi lever nu och vi lever bra.

Tankar om livet, om saker som berör oss, förstör oss, förgör oss.
Om våra mammor som inte finns. Om att livet ska ta slut och undran när vi ska bli gamla. Ska vi bli gamla? Vi blandar högt och lågt, skrattar och nästan gråter. Och blir sorgsna över att vi inte längre faller i tårar av en fin sång.

En galen loppis i en trea med kök och en lada. Släktningar till Riddarsporrar och tro på mänskligheten. Porslin, kläder och vackert rostigt skrot. Vi sjunger och skrattar åt trötthetens humorositet.En innergårdsloppis i Arvika, en fantastisk kökssoffa som Amazonen aldrig skulle palla med, drömmar och dyrgripar. Ibland hamnar vi på crappy porslinskattloppisar och surar en stund över wastandet av tid och bensin ut på villovägar ifrån vår tänkta rutt. Men så tänker vi att det är också så, genom att scanna alla dess loppisar som vi ju också finner de där skatterna som gör oss så glada. Så lyckorusiga. Om så än för stunden.


Vi smider redan planer på nästa tripp och kanske kanske får vi någon gång med oss en Duett på vårt trippande som vi kallar tradition.

Lovisa


/Lovisa

jag har märkt mig för livet med sommarblommor

så det syns på kroppen. Märkt är jag redan. Det finns sånt som alltid finns med, finns kvar. Sånt som gör mig till den jag är.  En konsultation, bildvisning och sen fick konstnärinnan knåpa ihop den. Konturer och lite färger har kommit till och nästa gång är det sagt att den ska bli klar. Färgglad, detaljrik och fantastiskt somrig.

Typ nåt sånt här...


/Lovisa

my working shoes


Ack så underbara. Sköna, snygga och med stålhätta. Perfekt att måla, snickra och tappa saker på tån i. Nu vill jag ha snickarkjol och så också. Funderar på att slita av sambon ett par workingpants och sy om...

/Lovisa

Ikeas små gobitar


Finfina vinglas och gulprickiga saftglas.

/Lovisa

det är fint att diska utomhus

det är det. Lite lite mindre tråkigt än inne är det minsann. Och fötterna får sig lite duschning på samma gång.
/Lovisa

vi trippar ut på vägarna igenVi dammsuger Amazonen och gör plats i bakluckan. Vi pimpar den i år med adapterkontaktad högtalargris så att vi i smyg kan lyssna på nymodighetersmusik via iphones. Förra året regnade det in så pass mycket att vi slet ut bandaren. I år beställer vi fint väder och bättre högtalarkapacitet.Vi minns första året, och vi minns det andra, nu är det dags att samla minnen till den tredje trippen. I år styr vi kosan emot Värmland. Vi får se var vi stannar på vägen. Kanske någon som har oumbärliga stopp-tips. Let us know! Tidig fredagmorgon startar vi Amazonen och börnar iväg.

/Lovisa & Annika


Myggskydd för kräsna

Det finfina underbara Alvine spets från IKEA får aldrig slut på användningsområden. Underbara fina spetstyg för så billig peng.

Vad behövs?

Jo, ett stycke träram i passande storlek för fönsterhålet.
Alvin spets, eller annat fint spetstyg.
Häftpistol, en god vän till mig! Som jag på grund av så många felköp har märkt med rätt storlek på klammerna.


Så bara spänner man upp tyget på ramen och häftar fast det.

Voila!

Myggfritt, gardinfritt och ljust.

/Lovisa

Att köpa tapet för 5 kronor rullen

Och dessutom älska mönstret. Det är lycka det!


Och att skissa på drömköket och rösta bort fulfläkten och kladda dit en annan version av snurrigheten. Och att sedan ta bilen till strängnäs och finna en finfläkt i förpackning från förr. Det är lycka det.


Och ungarna finner fyrklöver på löpande band. Klart Lyckebo kryllar av sådana.

/Lovisa


R.M.S Tubtanic

Nytt kök, ny diskbänk och ny ho. Klart hon ska ha en båtpropp.Inte vintage, men ack så billigt. 70 % på Lagerhaus, dvs typ en tjuga.
/Lovisa

 • ATT LETA FINNA OCH INREDA HUS
 • FILM & TV & BÖCKER
 • FOTOGRAFIER
 • GENUS och FEMINISM
 • HEMMA HOS
 • LIVET
 • MILJÖN VÅR
 • MIN MORFAR OCH JAG
 • MUSIK
 • Roadtrips
 • SAMLARE
 • TIPS OCH IDÉER
 • TRÄDGÅRD och BLOMSTER
 • UNDERBARA VEGETARISKA MATEN
 • VECKANS FEM...
 • VINTAGE OCH LOPPIS
 • jul i våra hus
 • RSS 2.0