vårt 64åriga hus i vinterskrud..

 
Håll ut kära du. Snart snart får du tina igen.
 
/Lovisa

Min fantastiska åttaåring

 
som börjat bli lite emotsägande minsann.... men som oftast är så fin och rar.
 
 
och så den där lilla med humöret som älskar PippiLångstrump, klänningar(klänninar) , smurfar(smurfalong) och prinsessor(posessor).
 
 
och den store som är så söt utan glasögon..
 
I LOVE YOU ALL!!! <3
 
/Lovisa
 

clematisen vår


har gått i vinteridé... Kanske den, som jag, längtar till värmen igen..
 
/Lovisa
 
 
 

Hyancinter och annat som får mig att le

 
det är så vackert med färgerna. Det lila och det gröna. Passar fint till vårat gröna golv och våra rosalila väggar.
 
 
IKEA har mycket röd/vit-rutigt och prickigt. Som jag älskar så. Och alltid har gjort, sommar som vår, vinter som höst.
 
 
Ett gott ekologiskt vin och smarriga ostar.
 
 
och vi pyntar trapphörnet med "the CRIB for JEBUS!"
 
21 DAGAR till julafton och sen nästan bara tre månader till april... <3
 
 
/Lovisa
 
 

vi bygger lego


Supermario bros-style. Fantastiskt sätt att umgås med sin familj. Vi googlade på lego supermario och vips finns bilder att klura ut vilka bitar som ska användas. Julklappstips!! Leta rätt på en "ritning" och peta ner bitar som  behövs i en fin kartong.
 
 
 
/Lovisa

en åttaårings rum i juletid

 
Längtan till julafton, Kizz-tisha och pappans gamla jeansskjorta.
 
 
Konsoller och en oldschool-skateboard blidde en fin hylla. Julpyssel från plugget och en kul robot.
 
 
Schyst med badrumsskåp för finbilar och legobyggen. F-et fick vi från en god vän. (Kommer från en Föreningssparkbanken-skylt).
 
 
Trots att vi är väldans profana i familjen så diggar vi jebus och lite kyrschor som prydnad. Här en kyrka från min barndom. 
 
/Lovisa
 

Minnas i juletid

 
Min morfar och jag firade alltid julen själva. Trots vissa inbjudningar hit och dit, valde vi att stanna hemma. Nåja inte helt själva förstås. Morfars goda vän Allan var allt med på festandet. Morfar gjorde maten och Allan köpte en kvarting Absolut på systemet. Tidig förmiddag kom han Allan. Jag var världens lyckligaste och for runt och trånade efter klapparna under plastgranen som kanske skulle innehålla något legobygge. 
 
Morfar värmde Janssonslådan (som har förberett dagen innan), delade ägg ( utan att garnera med något i och med undertecknads ofantliga kräsenhet), vred av locken på sillburkarna med öppnaren som var fastskruvad  under skåpet. Plopp, sa det och sen ställde morfar glasburkarna på assietter från finporlinet. Han stoppade ner en gaffel i varje burk och placerade på bordet. Han stekte bullar, korvar och ställde fram kokt potatis efter att han vikt hushållspapper och placerat mellan kastrull och lock.
 
Jag dukade. Morfar och jag mittemot varandra och Allan bredvid morfar. Det blev bäst så, för när jag slängt i mig några potatisar och sill ( åt minsann sill på den tiden) , så var jag klar. Då slängde jag ner mig på golvet med nån klapp som jag fått på morgonen. Farbröderna satt länge kvar vid bordet, vända emot jultablån på TVn i andra sidan av rummet. Åt och skålade, skrattade och mindes förritiden. Ibland tittade de på vad TVn erbjöd, ibland var bara rösterna och bilderna ackmpanjemang till deras samtal. Efter Kalle Anka öppnade vi, som så många andra, klapparna. Ofta hade jag av omsorg köpt tjocka vantar och mössor till morfar. Han använde dem sällan då hans händer var varma ändå och  förklarade att det berodde på att han varit smed så länge. Allan fick skjortor eller flanellpyjamaser. Jag fick lite småsaker men framförallt ett stort paket med LEGO som vi byggde sent på kvällen. 
 
Morfar älskade julpynt. VI hade faktiskt pyntet kvar långt in på våren. Han tyckte de var så söta tomtarna. Och granen, som ju var av plast kunde stå länge utan en tillstymmelse till barrning, till morfars förtjusning. Jag tänker på morar i jultid och vi pyntar här hemma. Stora ungen tycks ha ärvt morfars tycke för tomtar men pyntet ska vck efter juldan, sen tar vi vår minsann.
 
/Lovisa

LAMPOR till salu

 kolla in shoppen. Det finns finfina lampor for sale.
 
 
/Lovisa

Isande vinter och längtan efter vår

I år igen blir vi lite överraskade av den påtagliga kylan. Isande kallt ute. Vi eldar i pannan och i Jötul-kaminen. Vi plockar fram lite tomtar och ljusstakar lite för tidigt i år igen. 
 

 
 
 
Ernst myser i kökssoffan med jultomtarna från barndomen min.
 


Jötul-kaminen håller värmen i matsalen.
 
 
Klappar har inhandlats och slås in.
 
 
Men mest av allt längtar jag till våren!!
 
/ Lovisa
 
 
 
 
 

 • ATT LETA FINNA OCH INREDA HUS
 • FILM & TV & BÖCKER
 • FOTOGRAFIER
 • GENUS och FEMINISM
 • HEMMA HOS
 • LIVET
 • MILJÖN VÅR
 • MIN MORFAR OCH JAG
 • MUSIK
 • Roadtrips
 • SAMLARE
 • TIPS OCH IDÉER
 • TRÄDGÅRD och BLOMSTER
 • UNDERBARA VEGETARISKA MATEN
 • VECKANS FEM...
 • VINTAGE OCH LOPPIS
 • jul i våra hus
 • RSS 2.0