en tripp till värmland

En nyvaxad Amazon från 1970, städat bagageutrymme, pluntor med småpengar och kaffe på termos. Vi tankar kajutan full och toppar med blyersättning. Sen trampar vi på gasen och styr mot Värmland. Ganska snart finner vi en loppis där vi inhandlar årets backspegelprydnad. En gammal nakenfis med plutrumpa. Kläder hoppas vi finna längs vägen. Eller nåväl, längs väger i de loppisbodar och lador som vi med roadtrippen söker. Från Enköping via Västerås, Arboga, Örebro, Karlskoga, Karlstad, Säffle, Arvika, Filipstad....

En och annan felkörning, farligt många vänstersvängar efter akutbromsningar. Vi vil inte missa en skylt. Loppis hit och loppis dit och bilen är oftast snäll och lyder våra svängar. Ibland oroar den oss, bilen, med att inte starta lite här och var. Men så kickar den igång och låter med ens sådär pigg och alert som bara en Amazon kan göra. Vi klappar tacksamt på instrumentbrädan och sväljer en stunds oro.

Kaffe på en gårdsloppis, loppispsykos på Erikshjälpen i Säffle, en alldeles bedårande liten TV och så nakenfisen som vajar i kupén. Håkan Hellström och vi. Sol ute, sol i sinnet. Vi lever nu och vi lever bra.

Tankar om livet, om saker som berör oss, förstör oss, förgör oss.
Om våra mammor som inte finns. Om att livet ska ta slut och undran när vi ska bli gamla. Ska vi bli gamla? Vi blandar högt och lågt, skrattar och nästan gråter. Och blir sorgsna över att vi inte längre faller i tårar av en fin sång.

En galen loppis i en trea med kök och en lada. Släktningar till Riddarsporrar och tro på mänskligheten. Porslin, kläder och vackert rostigt skrot. Vi sjunger och skrattar åt trötthetens humorositet.



En innergårdsloppis i Arvika, en fantastisk kökssoffa som Amazonen aldrig skulle palla med, drömmar och dyrgripar. Ibland hamnar vi på crappy porslinskattloppisar och surar en stund över wastandet av tid och bensin ut på villovägar ifrån vår tänkta rutt. Men så tänker vi att det är också så, genom att scanna alla dess loppisar som vi ju också finner de där skatterna som gör oss så glada. Så lyckorusiga. Om så än för stunden.


Vi smider redan planer på nästa tripp och kanske kanske får vi någon gång med oss en Duett på vårt trippande som vi kallar tradition.

Lovisa


/Lovisa

Kommentarer
Postat av: Julia

Vad himla fint! Ni är fina vänner ni! Kram till er. :)

2011-07-18 @ 22:16:14
URL: http://www.juliasvardag.blogspot.com
Postat av: lovisa

ja alltså annika är den finaste. det är underbart att få skratta och deppa och skrika, sjunga, spygalla tillsammans med någon som är som en själv.OCH att få loppisshoppa.... och att få göra det i dagarna tre är fint.



lovisa

2011-07-18 @ 22:18:33
Postat av: Sanna

Himmel vilket underbart inlägg! Åhh vad jag önskar att jag kunde få uppleva något sådant! =)



Sommarkramar

Sanna

2011-07-19 @ 10:54:15
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/
Postat av: Lisa i Fiskarstugan

Åh vad avis jag blir! Låter helt underbart med loppis på schemat hela dagarna!

2011-07-19 @ 11:23:47
URL: http://fiskarstugan.blogspot.com
Postat av: hanna

låter som en helt underbar roadtripp och vilken fin klänning och vilken fin gravidmage:)

2011-07-19 @ 23:52:27
URL: http://hannanonien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0