vegetarisk (lakto-ovo) Smörgåstårta



Smarrig smörgåstårta utan djur till er tjänst.

Ni behöver
  • Bröd (antingen landgångsbröd, rostbröd, eller som i mitt fall stora halvcirkelsbröd, modell: Polarkaka )
  • Majonäs
  • Creme Fraiche (eller vispad grädde)
  • Morötter
  • Scharlottenlök
  • Gurka
  • Tomat
  • Vindruvor (förlåt MILJÖN VÅR!!!, det funkar ju utan förstås...)
  • Dill
  • Citron
  • Tomat
  • Ägg
  • Västerbottenost

Blanda majonäs och creme fraiche (eller vispad grädde).
Hacka scharlottenlök och morötter. (eller kör i matberedaren). Blanda ihop med lite creme fraiche.
Koka ägg och skär i skivor.
Skär tomat, gurka i lagomt stora bitar/skivor

Placera bröden på ett fint fat. Bred ut scharlottenlök och morots-blandningen på nedersta våningen.

Kuriosa: En fin grannes mamma har inspirerat mig till att tillsätta löken till smörgåstårtorna. Och den utgör en härlig kontrast till det majonäsiga.

Bred ut majo/creme-blandningen
Sprid ut tomat, ägg och gurka på majo-creme-lager.

Citron och dill på toppen och gärna vindruvor likaså. Hyvla gurkskivor att pryda kanterna med. Hyvla lite västerbottenost och lägg på tårtan.


Tips: Använd gärna CAVIART (vegan-rom) att göra tårtan ännu lite finare med. Släng in i kylen och ät dagen efter.

Jag ber om ursäkt för tårtans utseende. Det brukar vara sambons jobb och tålamod att göra den fin.
Men gott smakar den, trots dess ofördelaktige yttre.
Har du kapacitet och tålamod att göra en vacker tårta, råder jag dig att dagen innan göra allt klart utom uppanpålagret, som du dagen efter piffar ihop sådär fint, som somliga kan...

Lovisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0