ett forna sommarstugehus, ett hem för en fin familj

I ett forna sommarstugehus huserar en familj med två vuxna, två ungar och en boxer. Deras hem är inrett med både nytt och gammalt i en charmig blandning. De har plockat de goda russinen i IKEAs kaka, såsom barnstolen Färgglad, kökspallen Bekväm, sänghimlen Fabler och den fantastiska sängen Minnen. Lite här och var kan man glädjas av små detaljer, såsom småfåglar eller prismor.  Huset pryds också av fina loppisfynd och saker från deras egen barn-era. Barnens målaralster pryder väggarna och färgerna är många och varma. Man blir glad hemma hos Fredrik och Clara, och Lennart (som är boxern) blir glad för besök. En och annan kyss bjuder han oss på. Ganska snart fick vår lilla bebis en hälsningskyss i ansiktet. Chockad satt han och tittade och då jag tror immunförsvaret drar igång ordentligt av hundkyssar blev jag som mamma lika glad som Lennart.


1. En fin detalj och härlig kontrasterande porslinstallrikar på väggen. 2. Pappa Fredriks gamla barnstol håller än.
3. Boxern Lennarts matplats 4. Brun soffa matchar den retropsykadeliska väggen. 5. Ikeas plåtskåp agerar TV-möbel.
6. Ett kök i svart och vitt. 7. Lennart himself. 8. Ikeas bästa möbel ever. Den billiga och fina pallen Bekväm. 9. En vacker kruka likt ett konstverk mot den röda väggen. 1o. Lite här och var finns små söta detaljer, som här en liten fågel i hängglaskrukorna.

Clara arbetar på förskola och det märks i barnens rum. Leksaker har sin plats och genomskinliga plastlådor gör det lätt för barn att överblicka och finna, och inspireras till lekar. Det blir ju också lättare för barnen att själva kunna städa i ordning.
 
1. En liten smurf. 2. En docksäng med ålder. 3. Söt sänghimmel och vitmålat tak. 4. Stora barnets säng. 5. Claras egenhändigt gjorda tygtavlor. Och stora barnets konstverk har fått respektfulla pinnramar. 6. Ett alldeles lagomt lek- & skaparbord med en söt hund. Var har ni föresten fått hundbilden ifrån? 7. En underbart ljuv mobil i form av en kvist och färgglada prismor och pärlor. Jag fullkomligt älskar den och har ett förslag till dig Clara. Du tillverkar en sådan till mig och jag syr dig ett överkastlapptäcke. 8. Det stora barnet. 9. BRIOS tidlösa spis med glad emaljkastrull. 10. Lilla barnet med sin fina mamma.


1. Stora barnet väntar på bulle. 2. Vad funderar du på Fredrik? 3. Värmande kamin och ett gammalt lapptäcke. 4. Fina familjen som småfigurer. På en annan hylla finns ett tredje lilltroll. 5. Gott kaffe i goda koppar. 6. En fjäril har landat i en (jahapp där är jag igen med mitt bristande växt- och blomkunnande, vad heter skönheten? )
 växt...

Det finns vackerheter också i familjens lummiga trädgård. Under en buske kan det dyka upp ett rådjur eller en och annan tomte. Och lamporna i pippiträdet glittrar som smycken.


1. En underbar staketrad som har varit teaterrekvesita. 2. Välkommenskylt på en vackert sliten rakspegel. 3. Ett rådjur vilar i trädgården. 4. Lampor och prismor i familjens pippiträd. 5. Clara hjärta Fredrik = sant. 6. En utav flera tomtar i trädgården. 7. Ännu en lampa från Pippiträdet. 8. En äldre klocka som vacker detalj. 9. Å en ganska sliten tomte.

Så backade vi ut från familjens trädgård. Vinkade till allihopa och ser fram emot ett gemensamt påskfirande i vårat nya hus. Vi ses! Och tack för titten! Och kaffet.

/Lovisa

Kommentarer
Postat av: annika

jäklarns så fint!!!! älskar alla små fina detaljer som tavlorna i ungarnas rum, finfint. ses i påsk då!

2010-03-22 @ 18:37:49
Postat av: Lina W

Jag är sjukt less på (stora) tygtavlor, men detta var ju riktigt inspirerande! Att dra ner på storleken och istället ha flera stycken olika samlade på en vägg är riktigt snyggt. Smart! Ska genast börja leta i tyggömmorna.

2010-03-23 @ 11:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0