Hemma hos Emma, David, Ingrid och Signe

I helgen var vi och hälsade på hos våra vänner David och Emma och deras kids, Ingrid och nytillskottet Signe. För några år sedan sålde de Emmas etta på söder i Stockholm och för pengarna kunde de köpa ett helt otroligt fint gammalt hus med tillhörande mark på landet mellan Örebro och Kopparberg.

Två-åringen Ingrid visade stolt upp sitt fina rum. Järnsängen är ett loppisfynd som Emma målat om. Lägg märke till vimplarna i taket och den ljuva gamla byrån i pastellgrönt.

Ingrids finaste klänningar får såklart hänga framme.

David och Emmas kök är så galet mysigt och lantligt rustikt. Det stora matbordet har det tillverkat själva av några brädor som de hittade i garaget när de flyttade in. Golvet har de målat vitt och täckt med diverse fyndade och ärvda trasmattor.

I köket står ett ommålat IKEA-skåp. Glasdörrarna är täckta med vitt tyg på insidan. I trappen hänger en inramad fiskekarta. Emma gav den till David alldeles när de hade träffats och då visste David att Emma var den rätta!

I köket finns också en kamin som värmer gott om vintern. Bakom de vackert slitna gamla dörrarna i hallen gömmer sig bergvärmepumpen. Ett smart sätt att dölja teknikaliteter.

Emma och David har tapetserat med tapeter i gammal stil. En färgglad Ween-affisch får ändå plats.

Köket är verkligen husets hjärta och det är där familjen hänger mest.

Vi blev bjudna på en himmelskt god frukost. Framdukat på finaste köksbänken såklart, med utsikt över den närliggande sjön. I ett av gästrummen står ett fint sminkbord med en vitmålad pigtittare och några gamla fotografier.

På övervåningen har David snickrat ihop en grind med snyggt tyg så ingen unge ska ramla ner. Gissa vilket landskap David kommer ifrån?

Skåp med alla DVD-filmerna och en jordglob. När man bara är några månader är man ganska förvånad för det mesta. Tur att pappas famn är trygg då.

Min unge och Ingrid härjade på rätt så bra tillsammans.

Hej då vinkar Ingrid på väg nerför trappen! Hoppas vi ses snart igen säger vi.

/Annika


Kommentarer
Postat av: Ylva

helt underbara bilder! Barnrummet var superfint!

2011-01-25 @ 13:21:08
URL: http://darlingthings.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0