Vårträdgård, vår trädgård!

Jag har gått barfota i flera dagar nu. Det märks på nytvättade trägolv inomhus. Här och där pryds golvet med mina fotsteg. Och jag har fått en och annan sticka att svära över. Men jag har ogärna skorna på mig ändå.


En liten sittplats byggde jag av några stenplattor. Där har jag suttit några gånger och fikat eller bara glott ut i den underbara våren. För visst är den bedårande underbar när den kommer. Plötsligt och uppmuntrande. Som en stor kram efter isande vinter.

En spalje hittades i jordkällaren vår, och den stöttade vi upp med ett par spjutade pinnar. Den ska bli vitmålad och förhoppningsvis ska där växa upp klematis i rosa. En annan rabatt fick hjälp av tre dubbelfönster till att bli lite växthusaktiga. Där har jag satt dill och syltlök och gräslök och timjan. Fast mittuppebland alla småblad, har som trädgårdskunniga hävdar, liljor explosionsvuxit. På en annan plats i trädgården har en rad med tulipaner gått loss, som från ingen stans. Förgät mig ej och lavendel har jag satt lite här och var.


I växthuset gror det och jag önskar att jag lyckas det här året..... Med nåt!

/Lovisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0