Sallad till lunch...

...kan vara väldigt smarrigt ibland. Idag gjorde jag en "restsallad" på det vi hade i kylskåpet: couscous från gårdagens middag, gurka, ruccola, tomat, kikärtor, majs, en bit fetaost, avocado och rostade solrosfrön. En klick Ajvar till det och klart! Väldans gott och enkelt. Eftersom vi sorgligt nog är mästare på att slänga mat i onödan i det här huset så får nog dessa "restsallader" bli en bra vana hädanefter.

/Annika


Kommentarer
Postat av: Cicci

Vad är ajvar, egentligen? Det där såg ju himla gott ut! Sallad är så himla underskattat...

2010-03-19 @ 17:26:32
URL: http://ciccistjusiga.blogg.se/
Postat av: lovisa

nationalencyklopedin förklarar:



ajvar; tjock sås av paprika, aubergin, vitlök,olja och vinäger. Den har sitt ursprung i Balkanländerna och används som smaksättare i grytor eller också som tillbehör till (grilladekötträtterochkorv) god vegetarisk mat! =)

2010-03-19 @ 17:51:52
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0