Sallad till lunch...
...kan vara väldigt smarrigt ibland. Idag gjorde jag en "restsallad" på det vi hade i kylskåpet: couscous från gårdagens middag, gurka, ruccola, tomat, kikärtor, majs, en bit fetaost, avocado och rostade solrosfrön. En klick Ajvar till det och klart! Väldans gott och enkelt. Eftersom vi sorgligt nog är mästare på att slänga mat i onödan i det här huset så får nog dessa "restsallader" bli en bra vana hädanefter.
/Annika
/Annika
Kommentarer
Postat av: Cicci
Vad är ajvar, egentligen? Det där såg ju himla gott ut! Sallad är så himla underskattat...
Postat av: lovisa
nationalencyklopedin förklarar:
ajvar; tjock sås av paprika, aubergin, vitlök,olja och vinäger. Den har sitt ursprung i Balkanländerna och används som smaksättare i grytor eller också som tillbehör till (grilladekötträtterochkorv) god vegetarisk mat! =)
Trackback