Hallonkaka och hemmadag

Hemma med en liten sjukling idag som feberyrar och helst vill titta på "Mamma mu" tio gånger om. När solen skiner ute och man måste vara inne får man se till att baka det mest somriga man kan hitta på inomhus istället. Hallonkaka blir det, visserligen med frysta bär, men det går minst lika bra. Och både mamman och ungen blir nöjda med hemmadagen!

Så här gör man GODASTE HALLONKAKAN!

4 ekoägg
150 gram ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram socker
125 gram smält smör
1 citron
ca 300 gram hallon
lite florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en form (ca 20x30 cm) med bakpapper.
Skilj gulan från vitan, spara båda separat. Vispa vitorna hårda, gärna med elvisp och blanda sen med bakpulver och socker. Smält smöret.
Riv citronskal och blanda med äggulor och smör. Rör ihop de båda smetarna och häll degen i formen. Lägg hallon på toppen av kakan och baka i ugnen ca 20-25 minuter till kakan blivit gyllenbrun. Strö florsocker på den när svalnat.

Ha det en skön midsommar! Och glasskålen högst upp med hallon i är ett loppisfynd från förra veckans turné, tänk va!
/Annika (och ungen!)



Kommentarer
Postat av: Linda

Mmm, tack för receptet, ska pröva det i sommar!

2010-06-24 @ 10:11:46
URL: http://lindaslangtan.blogg.se/
Postat av: AnnaA

Ser mumsigt ut! Och en fin skål är det också. :)

2010-06-24 @ 16:43:18
URL: http://effy.wordpress.com
Postat av: vintageRetroPrinsessa



Mumsfillibaba med hallonkaka :)



Passar på att önska en kanon midsommar :)

2010-06-24 @ 22:58:15
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0