Ett litet brev till sommaren


Kära sommar!

Hur har du det? Lite kämpigt kan jag tro, inte alltid rättvist behandlad. Läste häromdagen i en artikelserie i Dagens nyheter att du minsann stressar oss stackars människor och att vi ställer krav på att du ska vara länge, ge oss strålande sol varje dag och läckra brunbrända kroppar som ska vada i romantik, och det ska dansas små grodor, hissas midsommarstångar, seglas skärgårdslopp och picknickas som aldrig annars på året.

Ja vilka krav du har på dig, allt det där ska ALLA hinna med, annars blir vi sura och tvära och klagar i tidningar och TV att det här var den värsta sommaren i manna minne. Du som bara ville bjuda på lite svalkande sommarregn då hettan gjorde oss matta och trötta och vi klagade på att det var FÖR varmt och kan solen aldrig gå i moln, men nehej då dög det inte med lite regn heller!

Jag tycker synd om dig det gör jag och jag förstår att du sneglar avundsjukt på våren som INGEN klagar på, som alla välkomnar med öppna armar även om den blir kall och regnig, det är ju iallafall vår! Okej vintern har det kanske inte heller så lätt, men den har åtminstone vett att straffa alla klagande människor genom att leka istid, vara förjävligt lång och dessutom så mörk att inte en käft vill gå utanför dörren och hytta med näven. Till och med hösten har det bättre tycker du, så det är kanske inte så konstigt att du slänger in handduken redan i augusti-september, alldeles utmattad av alla kraven för hur fan ska man orka mer än några månder om året?!

Kram på dig och den här sommaren har jag försökt göra min önskelista-över-saker-jag-ska-hinna-på-semestern kort. Här är den:

1. Skriva en roman
2. Måla alla köksstolar rosa och turkosa
3. Åka norrut
4. Åka söderut
5. Ta upp kontakten med alla vänner jag inte hört av mig till på hela vintern
6. Börja jogga regelbundet
7. Leva stugliv
8. Läsa minst tio böcker
9. Och framförallt ta det lugnt!

Ska vi tumma på det kära sommar?

/Annika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0