Istället för Skansen

Tänkte ge ett litet att-göra-tillsammans-med-barn-i-Stockholm-tips, för även om vi bara verkar drömma om att komma härifrån så finns det såklart en massa bra saker med hufvudstaden (min tvångstanke är att uttala huvudstaden som hufvudstaden, snobbigt och grannt) både för er som redan bor här och för er som kommer på besök.

Skansen i all ära, jag älskar Skansen. Men för en liten snart två-årig unge kan Skansen ibland te sig väl stort och innehållsrikt och innan lodjuret ropat hej och räven raskat över isen så har ungen somnat i barnvagnen och föräldern är minst 150 spänn fattigare och trött i benen.

Ett gratis djur-spanings-alternativ är att besöka någon av stadens 4H-gårdar. Vi besökte Augustendals 4H-gård i helgen och de har lagom mycket små fina djur som ponnysar, får, höns och kaniner så att ungen kan roas någon timme för att sedan bli kanelbullestinn i deras söndagsöppna kafé.

Ungen sprang glatt omkring och såklart var hopp i vattenpöl framför hästhagen en av höjdpunkterna. De större barnen hade möjlighet att får pröva på ponnyridning för 20 kronor och gården har även andra aktiviteter under veckorna som bland annat ett dagläger för barn där de får vara med och ta hand om djuren en hel dag.

På gården finns också en lekpark med gungor och rutschkana och några katter som var omöjliga att fånga in för ungen. Att somna i vagnen efter besöket gick sedan alldeles utmärkt.

Jag vet att 4H-gårdar finns i flera städer runt om i landet och det finns också liknande ställen där barnen har möjlighet att få se djur på bondgård och till och med få vara med att sköta dem. Kolla upp med turistbyråer och liknande när ni far runt i Sverige. De ska vi gör i sommar i alla fall. Någon som har tips på några sådana ställen i Skåne och runt Sundsvallstrakten?

/Annika



Kommentarer
Postat av: Moa

Hej,

Bra tips, skansen är som sagt jättefint men jag är själv uppvuxen i stockholm och runtsläpad på skansen och det är inte så kul när djuren "gömmer" sig.. Bor nu i Göteborg och tänkte ta med min lilla tjej till slottskogens minizoo, lite som en 4h gård.. Klappning och ridning och nära till ett cafe.



Jättefin blogg, har ganska nyligen hittat hit och håller som bäst på att kolla alla gamla inlägg..



Hälsningar

Moa

2010-03-29 @ 15:18:51
URL: http://husetikvarnbyn.blogspot.com/
Postat av: Annika

Moa: ja eller hur, skansen kanske är mer för de vuxna. på 4H-gården kommer man dessutom väldigt nära djuren och slipper ropa "jo jag lovar det sitter en varg där borta i hörnet till ungen som INTE ser någon varg. har hört att slottskogens minizoo ska vara bra, får testa nästa gång vi är i gbg.

/Annika

2010-03-29 @ 19:02:37
Postat av: Lina W

Visst finns det 4H-gårdar här i Skåne (tänka sig):

http://www.skanes4h.se/Harfinnsvi.html



När vi bodde i Midsommarkransen var vi stammisar hos djuren i Aspudden, jag älskar de där små oaserna i stan!

2010-03-30 @ 07:24:48
Postat av: Annika

lina: vad bra! vi ska söderöver i sommar och kul med lite djur-tittning för ungen. och för oss :) har du några mer skånetips? jag är ovanligt dålig på att-göra-i-sommar-skåne, men det ska det bli ändring på! /Annika

2010-03-30 @ 10:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0