Lantlängtan


När jag slutade gymnasiet hade jag framförallt ett mål. Att komma ifrån småstaden Enköping. Jag spydde på den. Var så förbannat trött på den och tyckte det var hemskt att vistas där. Jag ville bara till stockholm. Jag älskade huvudstaden. Jag kunde sätta mig på tåget och åka dit och bara gå och vistas.  Framförallt bland gränderna i Gamla Stan. Jag hade en romantiserad bild av staden. Fotade och fantiserade, skrev och drömde. Log.
Tänkte att allt skulle blir bra, bara jag fick flytta dit.

Jag kunde tänka mig att bo var som helst inom 08-området. Jag var faktiskt och tittade på ett pannrum i en fastighet i Solna. Jag kunde bo där. Helt klart. Efter ett år på folkhögskoleinternat och nåt halvår i ett suspekt kollektiv, fick jag en lägenhet på Råsundavägen i Solna. Som jag älskade den lägenheten. Jag trivdes och levde gott. Jag var 21 år och inventarie på Kvarnen, på den tiden då det bara fanns en stor ölsal där.

Idag vill jag bara härifrån. Varsomhelst fungerar. Gärna långt bort. Ge oss lite arbeten och ett fantastiskt hus så kommer vi. En träslöjdslärartjänst till mig och en mopedverkstad till sambon. Eller äldreboende, lager, va sjutton som helst. Ett stort Pippi-hus med snickarbod och en trädgård med ett stort träd. Det är viktigt. Ett stort, gammalt och tryggt träd.

Jag tänker att allt kommer bli bra, bara jag får flytta härifrån..

/Lovisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0