låt oss liksom svalorna och bygga oss ett bo

Vi tar tag i vårat sovrum. Heltäckningsmattan har gjort sitt och tapeterna rivs ned av ett par femåringar.


Med renoveringen har jag blivit ganska proffsig på att spackla. Det är förövrigt ett fantastiskt fenomen, spackel. Supersmart faktsikt. Taket schelackade vi och rollade sedan vitt. Ett vitrollat trätak ger ju ett sånt skönt lugn åt ett sovrum.

Min rosa walkincloset lyser som ett smycke i rummet och väntar på att passa bättre in med renoverat rum. Vi slipar lite på elementet och målar det vitt. Ett stycke vävstol kastas snart ut genom fönstret för att styckas och bli ved till kalla dagar. Till vedspisen, men också till den lilla kamin vi planerar att köpa i sinom tid. Pellets är smart, men doften av ved i eld är svårslaget, trots konkurens av billighet eller effektivitet.

Ett sovrum tar form. Femåringen såpar trägolvet innan sängen bärs in. Och en loppaholics prylar finner sina platser och landar. Och så också jag.


1. Maria och Jebus trängs med BRIO-clown. 2. Och lapptäcket har funnit ro. 3. Härlig plåtlampa vi fått av säljarna till huset mittemot. Också där skulle ett gammalt hem städas ur. En och annan trasmatta och pelargon blev vår. 4. Mormors gamla låda döljer mobilladdare och andra fulheter. 5. En plats för vila och ro 6. En niomånaders marodör som har förmågan att störa punkt 5s innehåll.

1. Gammalt plåtlampefynd, 50:-. 2. Femåringens första riktiga krukblomma som han fick från de säljande grannarna. Å vaouu vilken fin, utropade han och gick stolt hem med den. 3. Ett äppelskåp fick vi påköpet med huset. Passar finfint till det vita. 4. Indiskas underbara hängare vändes uppochned och vips har vi fått fina dörrhantag till garderoberna. 5. En ung pelargon växer sig snart stor. 6. En av ungefär 2000 trasmattor som vi fått med huset, och grannarna mittemot. Underbara färger och alldeles alldeles oanvänd. Tror minsann att tantan haft någon slags vävpsykos. 7. Ett lugn är skapat. 8. Jebus och så den där sista måltiden av gips pryder min sänghalva.

Så likt svalorna bygger vi oss ett bo. Ett steg i taget, och ibland lite här och där. Min renoveringsuniform är kantad med smuts och färg, naglarna är lortiga och fingrarna torra, men jag är glad! Skorstenet är ockuperat av en kajfamilj som också tycks tycka om våran kåk, och det återstår att finurla ut hur vi ska få dem att flytta och bygga sitt bo någon annanstans.

/Lovisa


Kommentarer
Postat av: Linda

Vilket fint och inspirerande inlägg!!! Ni kommer snart få världens mysigaste hus!!!!!!!

2010-04-29 @ 16:01:33
Postat av: julia

Åh. vad fint. Kram

2010-04-29 @ 19:10:43
URL: http://www.juliasvardag.blogspot.com
Postat av: krickelin

Blir ju hur bra som helst, mycket fint.

2010-04-29 @ 19:11:13
URL: http://krickelin-krickelin.blogspot.com
Postat av: lovisa

tackaRRR. = )

det blir nog bra rummet...

nu ska jag bara finna en fin taklampa...

ska kolla in den lokala loppisen i morrn..

= )



Lovisa

2010-04-29 @ 19:38:44
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/
Postat av: Lina W

Jättefint!

Vi flyttar snart till ett hus där samtliga tak på ovanvåningen är klädda med furupanel. De ska målas vita så fort som möjligt. Jag har hittills varit inne på att även måla (furu)golven ljusa, men nu när jag sett ert fina sovrum börjar jag tänka om. Kanske de funkar som de är!

Vad har ni använt för färg på väggarna, är den bruten i någon nyans?

Som sagt; jättefint!

2010-04-30 @ 07:25:46
Postat av: Moa

Va fint ni fått det.. Snyggt golv, låg det under plastmattan?



Hälsningar

Moa

2010-04-30 @ 11:37:45
URL: http://husetikvarnbyn.blogspot.com/
Postat av: lovisa

lina: ja.. min första tanke var att måla golvet.. men tillskillnad från andra golv här i huset (typ det i hallen) så är det inte gult. så vi funderade om. och bestämde oss för att spara de mörka fina golven och istället måla de gulnade. Vi har målat väggarna med vitvit. Liksom storbunke med vit Beckersfärg. Samma i taket och vitvit också på lister och garderober. Känns skönt sådär både för att det är enklare att måla allt, men framförallt för lugnet som jag så gärna vill åt.

Moa. thankx. japp. golvet fanns under heltäckningsmattan. = ) bara sådär. och inte behövde vi göra något med det heller. = )

Lovisa

2010-04-30 @ 17:33:48
URL: http://itsallvintage.webblogg.se/
Postat av: AnnaA

Det blev dunderbra!

Det är så härligt att se hur mycket skillnad man trots allt kan göra med ganska lite.

2010-04-30 @ 21:45:57
URL: http://effy.wordpress.com
Postat av: Ida

Haha Jebus

2010-05-10 @ 16:40:21
URL: http://forandringen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

julias vardag

krickelin krickelin

Sammy rose

Sandy in the sky with diamonds

Hanna Hellqvist

Annika Norlin

Extra allt

Fine dage

Johanna VINTAGE

Angle at my table

smilerynker

AprilApril

Isabelles blogg

Doredoris

fingerspitzengefuhl

pellas pärlor

trasselfofs

hannanonien

RSS 2.0